Ανδρικό δέρμα: Καθημερινη φροντίδα περιποίησης

Ανδρικό δέρμα: Καθημερινη φροντίδα περιποίησης

Συνήθως οι άνδρες δεν πολυασχολούνται με το δέρμα τους.
Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν ότι η καθημερινότητα φθείρει το δέρμα και επιθυμούν να το διατηρήσουν υγιές και νεανικό.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε τον τύπο του δέρματός σας.

Ευαίσθητο δέρμα – κοκκινίζει εύκολα και μπορεί να αισθάνεστε κάψιμο ή τσιμπήματα όταν χρησιμοποιείτε κάποια προιόντα
Κανονικό δέρμα- καθαρό και καθόλου ευαίσθητο
Ξηρό δέρμα – μπορεί να ξεφλουδίζει, να έχει φαγούρα και να είναι τραχύ
Λιπαρό δέρμα- έχει πολύ σμήγμα και γυαλίζει
Μεικτό δέρμα- κανονικό ή ξηρό σε κάποιες περιοχες και λιπαρό σε άλλες.

Στη συνέχεια εξοικειωθείτε με τα προιόντα ( με τις ταμπέλες και τα συστατικά των προιόντων)
Πχ τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται oil-free προϊόντα, ενώ τα ευαίσθητα ήπια προϊόντα χωρίς άρωμα.

Ο δερματολόγος σας μπορεί να αξιολογήσει το δέρμα σας και να σας προτείνει τα καταλληλα προιόντα για την καθημερινή σας περιποίηση.

1) πλύντε το πρόσωπό σας καθημερινά και μετά από τις αθλητικές σας δραστηριότητες. Χρησιμοποιείστε εξειδικευμένο καθαριστικό και αποφύγετε να πλυθείτε με κοινό σαπούνι ή το σαμπουάν σας, γιατι μπορεί να σας ερεθίσουν και να σας αφυδατώσουν το δέρμα.
Χρησιμοποιείστε χλιαρό και όχι καυτό νερό και σκουπιστείτε απαλά χωρίς να τρίβετε το δέρμα σας.

2) Δώστε προσοχή στον τρόπο που ξυρίζεστε. Βρέξτε καλά το δέρμα σας πριν από το ξύρισμα, χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα ή αφρό ξυρίσματος και ξυριστείτε με τη φορά της τρίχας. Αλλαξτε ξυράφι καθε 5 ξυρίσματα, για να αποφύγετε ερεθισμούς.
Αν βγάζετε σπυράκια ή φυλακίζονται τρίχες στο δέρμα δοκιμάστε ξυράφι με μια ή δυο λεπίδες αντί για πολλές και μην πιέζετε πολύ το ξυράφι στο δέρμα κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος

3) Ενυδατώστε καθημερινά το δέρμα σας. Η σωστή ενυδάτωση προλαμβάνει την εμφάνιση λεπτών ρυτίδων, ενισχυει την υγεία του δέρματος, το βοηθά να δείχνει υγιες και νεανικό.
Προτιμήστε λεπτόρρευστα προιόντα.

4) Χρησιμοποιήστε καθημερινά αντιηλιακό ακόμα και το χειμώνα. Το πιο χρήσιμο προιόν για την υγεία του δέρματος είναι το αντιηλιακό, το οποίο προλαμβάνει τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.

5) Μη διστάζετε να ρωτήσετε το δερματολόγο σας για θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν το δέρμα σας. Peelings, lasers, μεσοθεραπεία και πολλά αλλά μπορούν να ωφελήσουν.

Share onShare on Facebook
Facebook