Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν τα σημάδια και οι ουλές της ακμής;

Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν τα σημάδια και οι ουλές της ακμής;

Η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία. Δηλαδή να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά η ακμή , ώστε να μη δημιουργηθούν ουλές. Έστω και μια ουλή είναι σήμα κινδύνου ότι πρέπει να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία, ώστε να μη σκαφτεί το δέρμα. Η ακμή μπορεί να προκαλέσει ουλές διαφορετικών τύπων και κάποιες δυστυχώς δε μπορούν να αποκατασταθούν.
Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόληψη! Υπάρχουν πολλές θεραπείες για την ακμή και σίγουρα κάποια είναι η πιο αποτελεσματική για εσάς.

Κάθε σπυράκι ακμής μπορεί να αφήσει ένα κόκκινο σημάδι ή μια πιο βαθειά ουλή, ανάλογα με το επίπεδο της φλεγμονής στο δέρμα.

Τα κόκκινα σημαδάκια αντιμετωπίζονται εξαιρετικά με ένα ειδικό αγγειακό λέιζερ που ονομάζεται V Beam.
Το συγκεκριμένο σύστημα δρα στο αγγειακό επίπεδο του χορίου και κάνει ανάπλαση του δέρματος. Αφαιρεί την κοκκινίλα από το δέρμα και εξαφανίζει σημάδια και επιφανειακές κόκκινες ουλές.

Πιο βαθειές ουλές μπορεί να αντιμετωπιστούν με τους παρακάτω τρόπους:

  • Βαθειά χημικά peelings ( TCA cross technique)
  • Fractional lasers
  • Microneedling (μικροβελονισμός)

Μπορεί να γίνει και συνδυασμός αυτών των μεθόδων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κάθε περιστατικό απαιτεί αξιολόγηση από το δερματολόγο και εξατομικευμένο σχεδιασμό της πιο αποτελεσματικής θεραπείας για το έιδος των ουλών που έχει.

Οι συγκεκριμένες θεραπείες έχουν σαν αποτέλεσμα να σπάνε τις ουλές και να δημιουργούν καινούριο κολλαγόνο στο δέρμα. Με αυτό τον τρόπο οι ουλές γίνονται λιγότερο εμφανείς και κάποιες μπορεί και να εξαφανιστούν. Συνήθως απαιτούνται κάποιες επαναλαμβανόμενες θεραπείες, ανάλογα με το πρόβλημα.

Share onShare on Facebook
Facebook