ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ

 

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΗ
Κατά την εμμηνόπαυση αλλαζουν οι ανάγκες του δέρματος , γιατί παύει η προστατευτική δράση των οιστρογόνων.
Το δερμα έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε ενυδάτωση την οποία μπορούμε να την ενισχύσουμε με μεσοθεραπεία (συνδεση με αντίστοιχη θεραπεία).

Επίσης έντονο γίνεται και το φαινόμενο της χαλάρωσης του δέρματος με συνέπεια τη βάθυνση των περιστοματικών και ρινοπαρειακών ρυτίδων, την επιδείνωση στην περιοχή κάτω από τα μάτια (σακούλες, αν υπάρχουν, γίνονται πιο έντονες) και τη χαλάρωση του περιγράμματος και του λαιμού. Αυτά τα προβλήματα βελτιώνονται με θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο και προάγουν την παραγωγή νέου  (κολλαγονογένεση). Προτεινόμενες θεραπείες με C02 fractional laser, skin tightening Sciton, Dermaroller , ανάλογα με την περίπτωση. (συνδεση με τις αντιστοιχες θεραπείες)

Επίσης όσο μεγαλώνουμε χάνεται λίπος από το πρόσωπο και αυτό επιτείνει την πτώση και χαλάρωση του. Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος μπορουν να αποκαταστήσουν τον όγκο που λείπει και να προσφέρουν μια πιο νεανική εμφάνιση ( υγρό facelift).

Οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

ΛΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ
«Είμαστε όσο λένε ο λαιμός και τα χέρια μας»

Τώρα πια που γίνονται πολλές θεραπείες στο πρόσωπο και επιτυγχάνουμε σημαντική ανανέωση καλό είναι να φροντιζουμε το λαιμό και τα χέρια μας, ώστε να μη μαρτυρούν την ηλικία μας.

Οι προτεινόμενες θεραπείες έχουν να κάνουν με την ενυδάτωση, την αντιγήρανση και την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Συνήθως, γίνεται μεσοθεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις που συνυπάρχει χαλάρωση τη συνδυάζουμε με θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο ( lasers, dermaroller).

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ
Ο χρόνος φέρεται καλά στους άνδρες, γιατί το δέρμα τους είναι πιο παχύ και εκκρίνει περισσότερο σμήγμα. Αυτό το κάνει πιο ανθεκτικό στους εξωτερικούς παράγοντες γήρανσης. Ωστόσο και αυτοί μπορούν να περιποιηθούν το δέρμα τους και να βελτιώσουν την εμφάνισή του.

Οι άνδρες με πολύ λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από peelings, έτσι ώστε να ελεγχθεί η σμηγματόρροια και να βελτιωθούν οι ατέλειες που προέρχονται από αυτή (γυαλάδα, ρυπαρή οψη, σπυράκια κλπ).

Κηλίδες, θηλώματα (οι αντιαισθητικές «κρεατοελιές» σε λαιμό, μασχάλες κ.α.) και υπερκερατώσεις αντιμετωπίζονται με lasers ή κρυοθεραπεία. Ρυτίδες μετώπου και ματιών βελτιώνονται με Botox . Στις ρινοπαρειακές και κάτω από τα μάτια στις «σακούλες» μπορεί να εφαρμοστεί υαλουρονικό οξύ.

Τέλος θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο και προάγουν την κολλαγονογένεση (fractional laser, dermarollers) αναστρέφουν τη φωτογήρανση, βελτιώνουν ρυτίδες και σφριγηλότητα. Επίσης επιτυγχάνεται σύσφιξη πόρων και έλεγχος της σμηγματορροιας.

Eνα πολύ συχνό πρόβλημα που απασχολεί τους άνδρες είναι η ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΩΠΕΚΙΑ για την οποία σήμερα υπάρχουν λύσεις, όπως η μεσοθεραπεια με τη χρήση τριχοτονωτικών διαλυμάτων ή πλάσματος από τον ορό του αίματος εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια (PRP). Συνδυαστικά χρησιμοποιούμε dermarollers, ώστε να βοηθήσουμε την εισχώρηση των δραστικών συστατικών στο τριχωτό, αλλα και γιατί εκλύονται από το ίδιο το δέρμα αυξητικοί παράγοντες της τρίχας.

Share onShare on Facebook
Facebook