Αισθητική Δερματολογία

Στις νεαρές ηλικίες τα προβλήματα συνήθως αφορούν την υφή του δέρματος, τη λιπαρότητά ή ξηρότητά του και την εμφάνιση σπυριών, σημαδιών και ουλών. Ενα επίσης σημαντικό πρόβλημα είναι η εμφάνιση ραβδώσεων (ραγάδων). Με κατάλληλη και εξατομικευμένη επιλογή θεραπειών μπορείτε σε μεγάλο βαθμό να αποκτήσετε το δέρμα που θέλετε!

 

Μεγαλώνοντας αρχίζουν να μας απασχολούν τα σημάδια της γήρανσης. Σήμερα έχουμε σε μεγάλο βαθμό αποσαφηνίσει τις διαδικασίες της γήρανσης. Με την πάροδο του χρόνου τα κύτταρα του δέρματος δουλεύουν λιγότερο, τα απαραίτητα δομικά συστατικά της επιδερμίδας μειώνονται (κυρίως το καλλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ) . Είναι εντυπωσιακό ότι στα 50 μας έχουμε χάσει το 50% του κολλαγόνου που υπάρχει στο δέρμα μας!

 

Η καθημερινή επίδραση του περιβάλλοντος (κυρίως του ήλιου) και των κακών συνηθειών μας (κάπνισμα, κακή διατροφή, stress) δημιουργούν οξειδωτικό stress και επιταχύνουν το ρυθμό της γήρανσης.

 

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας της γήρανσης είναι  το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και ταλαιπωρημένο, να παρουσιάζονται κηλίδες, ευρυαγγείες και ρυτίδες και  σταδιακά να χάνει την σφριγηλότητα και την ελαστικότητά του, άρα και τη νεανική του εμφάνιση. Ποικιλία θεραπειών και οι συνδυασμοί τους μπορούν να  επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης και να πετύχουν σημαντική βελτίωση της υγίας του δέρματος και της εμφάνισής μας!

Share onShare on Facebook
Facebook