Μεσοθεραπεία

Tι είναι η μεσοθεραπεία και πως λειτουργεί;
Η μεσοθεραπεια είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αντιγήρανσης παγκοσμίως. Με την πάροδο του χρόνου χάνονται βασικά συστατικά από την επιδερμίδα μας, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, ένα μόριο που κρατά νερό μέσα στο δέρμα και είναι υπεύθυνο για τη σφριγηλότητά του. Παράλληλα λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής (έκθεση στον ήλιο, ατμοσφαιρική ρύπανση, στρες, κάπνισμα κ.α.) τα κύτταρα μας εκτίθενται σε οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι διαδικασίες της γήρανσης και να υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στο δέρμα για αντιοξειδωτικά , βιταμινες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία , ένζυμα. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει η μεσοθεραπεία.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Με μια πολύ λεπτή βελόνα τρυπάμε την επιδερμίδα περίπου ανά μισό ή ένα εκατοστό διοχετεύοντας μόρια υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες, ένζυμα, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Έτσι επιτυγχάνουμε να βελτιώσουμε τις λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος και να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.
Ειδικές συσκευες ιοντοφόρησης ή υπερήχων μας επιτρέπουν να ενισχύσουμε την απορρόφηση των ουσιών της μεσοθεραπείας ή ακόμα και να αποφύγουμε τις ενέσεις. Η ενέσιμη μεσοθεραπεία υπερτερεί της μη ενέσιμης γιατί είναι τεκμηριωμένο ότι ο μικροτραυματισμός του δέρματος με τη βελόνα διεγείρει τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος συμβάλλοντας στην ανανέωσή του. Επίσης κατά την ενέσιμη μεσοθεραπεία τα συστατικά διεισδύουν καλύτερα και αξιοποιούνται περισσότερο.

 

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια και επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Βελτιώνει τη σφριγηλότητα του δέρματος και επιβραδύνει τα σημάδια της γήρανσης.

Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία ενίσχυσης της λειτουργίας του δέρματος, ενυδάτωσής του και βελτίωσης της υφής του. Δεν πρέπει όμως να περιμένουμε εξαφάνιση των ρυτίδων ή σύσφιξη του δέρματος.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις άλλες αισθητικές θεραπείες για να βελτιώσει και να παρατείνει το αποτελεσμά τους.

 

Εχουμε σημάδια μετά από τη θεραπεία;
Αμέσως μετά από τη θεραπεία μπορεί να φαίνονται κάποια τσιμπηματα τα οποία υποχωρούν σε 2-3 ημέρες. Εξαίρεση αποτελούν τα χέρια και ο λαιμός που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να παραμείνει  ερεθισμός ως και μια εβδομάδα. Μπορείτε πάντως να κάνετε ένα τεστ σε μία μικρή περιοχή πριν ξεκινήσετε τις θεραπείες για να ξέρετε ακριβώς τι θα γίνει.

 

Είναι ασφαλης θεραπεία;
Ολες οι ουσίες χρησιμοποιούνται χρόνια στην κοσμητολογία χωρίς να έχουν καταγραφεί συχνές και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Πρόκειται για ουσίες που φυσιολογικά υπάρχουν στο δέρμα μας και στον οργανισμό μας.

 

MΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Τι είναι η κυτταριτιδα και γιατί την έχουμε; Κυτταρίτιδα έχει το 80% των γυναικών και το υπόλοιπο 20% νομίζει ότι έχει.  Η κυτταρίτιδα είναι συνυφασμένη με τη γυναικεία φύση . Εμφανίζεται σταδιακά  μετά από την εφηβεία, όταν αρχίζουν να εκκρίνονται οι θηλυκές ορμόνες.
Η κυτταρίτιδα είναι πολυπαραγοντική κατάσταση. Στην εμφάνισή της παίζει σημαντικό ρόλο η κληρονομικότητα (κακή αιματική μικροκυκλοφορία, φτωχή λεμφική κυκλοφορία, κακή ποιότητα συνδετικού ιστού και υποδορίου, χαλάρωση του δέρματος). Ο τρόπος που είναι γενετικά κατασκευασμένος ο λιπώδης και ο συνδετικός ιστός στις γυναίκες προδιαθέτει για τη δημιουργία κυτταρίτιδας. Ορμονικές διακυμάνσεις και ο τρόπος ζωής (καθιστική ζωή, κακή διατροφή, κάπνισμα) συντελούν στην εμφάνισή της. Ολα αυτά οδηγούν στην εμφάνιση του φλοιού πορτοκαλιού. Όσο μεγαλώνουμε η σταδιακή χαλάρωση του δέρματος κάνει την κυτταρίτιδα να φαίνεται περισσότερο.

 

Διορθώνεται η κυτταρίτιδα;
Δεν υπάρχει μόνιμη λύση και θεραπεία που να εξαφανίζει την κυτταρίτιδα. Παρόλα αυτά η μεσοθεραπεία είναι ένα αποτελεσματικό όπλο . Χρησιμοποιώντας ουσίες που είναι λιποδιαλυτικές, που τονώνουν την μικροκυκλοφορία και βελτιώνουν το συνδετικό ιστό της περιοχής μπορούμε να πετύχουμε ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική αν είμαστε κοντά στο ιδανικό βάρος, τρώμε υγιεινά και γυμναζόμαστε.

Ο συνδυασμός με εξειδικευμένα μηχανήματα που κινητοποιούν τη λεμφική κυκλοφορία, λειώνουν το λίπος και συσφίγγουν το δέρμα έχει πολλές φορές θεαματικά αποτελέσματα.

Απαιτουνται αρκετές συνεδρίες (10-12) και κάποιες θεραπείες συντήρησης.

Share onShare on Facebook
Facebook