Τι είναι τα peelings;
Χρησιμοποιούνται πολλά χρόνια στη δερματολογία για την ανανέωση του δέρματος. Χρησιμοποιούμε ειδικές ουσίες που προκαλούν ελεγχόμενη «καταστροφή» των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος ωθώντας το να αναγεννηθεί. Συνήθως γίνεται μια σειρά από θεραπείες (ανα 7 ή 15 ημέρες), αναλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Ετσι φαίνεται πιο λαμπερό , πιο νεανικό, πιο καθαρό, πιο υγιές.

Σε ποιά ηλικία γίνονται;

Απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Στην εφηβεία γίνονται για να καταπολεμήσουν τη λιπαρότητα και την ακμή. Αργότερα για να φρεσκάρουν και να ενυδατώσουν το δέρμα. Σε μεγαλύτερες ηλικίες για να αναστρέψουν τη φωτογήρανση και να συμβάλλουν στη νεανικότερη εμφάνιση του δέρματος.

 

Ενδείκνυνται για όλους τους τύπους δέρματος;
Γενικώς αντενδείκνυνται σε πολύ λεπτά, ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα, όπως και όταν υπάρχουν πολλές ευρυαγγείες.

 

Ποιά εποχή του χρόνου γίνονται;
Προτιμούμε να γίνονται εποχές που δεν έχει μεγάλη ηλιοφάνεια, δηλαδή από Οκτώβριο ως Μάιο. Πάντα όταν κάνουμε αυτή τη θεραπεία πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό. Εξαίρεση αποτελεί η μικροδερμοαπόξεση που μπορεί να γίνει και το καλοκαίρι. Πάντα η χρήση του αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

 

Υπάρχουν πολλά είδη peelings;
Ναι και το καθένα εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Τα πιο γνωστά είναι τα παρακάτω:

  • TCA (τριχλωροξεικό οξύ) ιδανικό για φωτογηρασμένα δέρματα, ανομοιογένεια χρώματος και υφής της επιδερμίδας, κηλίδες και λιπαρές επιδερμίδες. Μετά τις 4 -5 πρώτες ημέρες η επιδερμίδα απολεπίζεται (ξεφλουδίζει). Ο βαθμός απολέπισης εξαρτάται από τη συγκέντρωση του οξέος, η οποία καθορίζει και το βάθος του PEELING. Το αποτέλεσμα φαίνεται σε μία εβδομαδα. Προσφέρει σημαντική ανανέωση του δέρματος το οποίο φαίνεται πιο καθαρό και σφριγηλό
  • AHA (οξέα φρούτων, συνήθως γλυκολικό) μπορούν να γίνουν και σε πιο λεπτές επιδερμίδες-είναι πιο ήπια – δεν απολεπίζεται το δέρμα- χρειάζονται πολλά PEELING για ένα καλό αποτέλεσμα, όμως ακόμα και από το πρώτο η επιδερμίδα λάμπει. Βοηθούν στην ακμή (ειδικά αν τα συνδυάσουμε με καθαρισμό). Ειδικά για την ακμή χρησιμοποιούμε ένα PEELING το οποίο είναι συνδυασμός ΑΗΑ και ΒΗΑ (δηλαδή γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ), με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μετά από 6-8 συνεδρίες βελτιώνουν κηλίδες και μέλασμα. Ενυδατώνουν πολύ αποτελεσματικά τα πιο ξηρά δέρματα.

Αντιγηραντικές ιδιότητες ΑΗΑ
Έχει αποδειχθεί ότι η επαναλαμβανόμενη χρήση οξέων φρούτων συμβάλλει καθοριστικά στην αντιγήρανση. Αυτό επειδή ανανεώνονται τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνεται το πάχος και η ελαστικότητά του και συντίθεται υαλουρονικό οξύ.

  • PEELINGS ειδικά για μέλασμα που περιέχουν απολεπιστικές και λευκαντικές ουσίες. Γίνονται συνδυαστικά με άλλες θεραπείες ή και μόνα τους και μόνο το χειμώνα.

 

Τι πρέπει να προσέχουμε μετά τα peelings;
Γενικά πρέπει με προσοχή να εφαρμόζουμε τις οδηγίες του δερματολόγου , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία από τον ήλιο. Συνήθως αυτές οι θεραπείες αποφεύγονται εποχές με μεγάλη ηλιοφάνεια.

 

ΜΙΚΡΟΔΕΡΜΟΑΠΟΞΕΣΗ ή PEELING με μικροκρυστάλλους.
Προκαλεί μηχανική απολέπιση του δέρματος. Αντενδείκνυται σε ενεργό ακμή, αλλά είναι πολύ καλή θεραπεία για λιπαρά δέρματα. Σε μεγαλύτερες ηλικίες βοηθά στην αντιγήρανση (μελέτες εχουν δείξει ότι διεγείρεται το χόριο και βελτιώνονται οι λειτουργίες του). Μπορεί να υπάρχει ήπιος ερεθισμός η απολέπιση τις πρώτες ημέρες . Σημαντική ανανέωση πετυχαίνεται μετά από 6-8 θεραπείες. Γίνεται και το καλοκαίρι.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με μεσοθεραπεία (στην ίδια συνεδρία κάνουμε πρώτα μικροδερμοαπόξεση και αμέσως μετά μεσοθεραπεία) έχοντας συνεργικό αποτέλεσμα στην ανανέωση του δέρματος.

Share onShare on Facebook
Facebook