Εμφυτεύματα

Υπάρχουν πολλά είδη εμφυτευμάτων στην αγορά, τα οποία είναι μόνιμα, ημιμόνιμα ή πλήρως διασπώμενα. Στην πάροδο του χρόνου έχει τεκμηριωθεί ότι τα πλήρως διασπώμενα υλικά, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ (restylane, juvederm ,belotero κ.α.),  ο υδροξυαπατίτης (radiesse) , το πολυγαλακτικό οξύ (sculptra), η πολυκαπρολακτόνη (ellanse) είναι τα πλέον ασφαλή. Και αυτό γιατί δε διεγείρουν ανοσολογικά το δέρμα σε βάθος χρόνου και άρα ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να δημιουργηθούν κοκκιώματα (αντιαισθητικά οζίδια-εξογκώματα στα σημεία της θεραπείας)

 

Πως γίνεται η θεραπεία;
Με ένεση εισάγουμε το υλικό στην περιοχή που θέλουμε. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο. Μπορούμε απλώς να γεμίσουμε ρυτίδες ή να δώσουμε όγκο εκεί που απαιτείται. Επίσης μπορούμε να ενισχύσουμε τη φυσική συμμετρία του προσώπου, η οποία χάνεται με το χρόνο, και να βελτιώσουμε το περίγραμμά του. Το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα.

 

Πονάει η θεραπεία;
Συνήθως είναι μια καλά ανεκτή θεραπεία. Σε ευαίσθητες περιοχές, όπως τα χείλη και περιστοματικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα ή αναισθησία στα ούλα σαν του οδοντιάτρου. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί υαλουρονικό οξύ που περιέχει μικρή ποσότητα αναισθητικού στην ίδια σύριγγα, ή να αναμείξουμε το υλικό μας με ξυλοκαΪνη.

 

Πως είναι το πρόσωπο μετά από τη θεραπεία;
Μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες μελανιές ειδικά γύρω από το στόμα. Ήπια ευαισθησία ή κοκκινίλα μπορεί να υπάρχει στην περιοχή για 2-3 ημέρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικό ιατρικό make up αμέσως μετά από τη θεραπεία.

 

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα;
Εξαρτάται από την περιοχή. Συνήθως χρειάζεται επανάληψη ανά χρόνο, εκτός από τα χείλη που απαιτείται επανάληψη σε 6-9 μήνες.

 

Είναι ασφαλής η θεραπεία;
Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται παγκοσμίως το πιο ασφαλές εμφύτευμα. Περιγράφονται σπάνια παρενέργειες στη θεραπεία. Αλλεργία μπορεί να συμβεί εξαιρετικά σπάνια (0,3/15000 του γενικού πληθυσμού), για αυτό δεν απαιτείται τεστ πριν από τη θεραπεία.

Νεότερα εμφυτεύματα όπως το Sculptra, το  Radiesse και το Ellanse έχουν επίσης αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή στη χρήση τους.

Ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει ποιο είναι το κατάλληλο για τις ανάγκες του δικού σας προσώπου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η θεραπεία με εμφυτεύματα είναι ιατρική πράξη. Για να είναι ασφαλής πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένο γιατρό που γνωρίζει την ανατομία του προσώπου και το είδος του εμφυτεύματος που είναι ασφαλές για κάθε περιοχή του προσώπου. Έχουν αναφερθεί περιστατικά με σοβαρές παρενέργειες  όπως τύφλωση, νεκρώση του δέρματος και μόνιμη παραμόρφωση. Πάντα να ζητάτε την αυτοκόλλητη ετικέτα που έχει κάθε σύριγγα υλικού, ώστε να ξέρετε ποιο υλικό βάλατε και σε πόση ποσότητα.

 

Πότε αντενδείκνυται;
Αν έχει παρουσιαστεί αντίδραση σε προηγούμενη εφαρμογή εμφυτευμάτων πρέπει να αναφερθεί. Ο δερματολόγος θα κρίνει τη σοβαρότητά της και θα αποφασίσει αν επιτρέπεται να γίνει επανάληψη.
Χρειάζεται προσοχή αν έχουν γίνει θεραπείες πριν και δε γνωρίζετε τι υλικό έχει χρησιμοποιηθεί. Αν έχουν μπει στο δέρμα κάποια μόνιμα ή ημιμόνιμα υλικά η χρήση του υαλουρονικού στην ίδια περιοχή μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση κοκκιωμάτων από το παλαιότερο υλικό.

Για αυτό πάντα να ζητάτε την αυτοκόλλητη ετικέτα που έχει κάθε σύριγγα υλικού, ώστε να ξέρετε ποιο υλικό βάλατε και σε πόση ποσότητα.

Όταν λαμβάνετε αντιπηκτικά και κάποια αντιφλεγμονώδη μπορεί  να γίνουν μελανιές με τη θεραπεία.

Ενημερώστε  αν πάσχετε από κάποιο νόσημα ή αν λαμβάνετε φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής.

 

Νέες εξελίξεις – Θεραπεία με μικροκάννουλες
Μια συναρπαστική εξέλιξη στις εφαρμογές με υαλουρονικό οξύ είναι η χρήση μικροκάννουλας, δηλαδή μιας ατραυματικής βελόνας με στρογγυλεμένη μύτη που δεν τρυπάει τους ιστούς και τα αγγεία. Ιδιαίτερα για περιοχές ευαίσθητες και με πολλά αγγεία όπως είναι τα μάτια δε θα μπορούσα πια να φανταστώ καλύτερο τρόπο γα γίνει η θεραπεία. Οι μικροκάννουλες προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια στη θεραπεία και αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό την πρόκληση εκχυμώσεων (μελανιών) που μπορεί να συμβούν. Επίσης το αποτέλεσμα είναι πιο ομοιόμορφο, πιο φυσικό και κρατά περισσότερο.

 

Υγρό FACELIFT 
ονομάζουμε την αποκατάσταση του όγκου του προσώπου με τη χρήση εμφυτευμάτων . Όσο μεγαλώνουμε χάνεται το λίπος του προσώπου ή μετατοπίζεται χαμηλότερα , αλλάζει ο τόνος των μυών, υποχωρούν τα οστά που στηρίζουν τους ιστούς του προσώπου και βέβαια χαλαρώνει το δέρμα. Οι αλλαγές αυτές αρχίζουν να γίνονται εμφανείς στα 40-45 και επιτείνονται μετά τα 50.  Φαίνονται ειδικά κάτω από τα μάτια και στις παρειές με αποτέλεσμα το πρόσωπο να κρεμάει, το περίγραμμα να χαλαρώνει, να εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια και έτσι να δείχνουμε κουρασμένοι. Αποκαθιστώντας λοιπόν αυτό το έλλειμμα όγκου με μικροκάννουλες σηκώνουμε το δέρμα, ανορθώνουμε το περίγραμμα και κρύβουμε τις σακούλες των ματιών. Αποτέλεσμα να επανακτούμε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Share onShare on Facebook
Facebook