Άνδρες

Το δέρμα των ανδρών συνήθως είναι πιο παχύ και λιπαρό από των γυναικών και αυτό το κάνει πιο ανθεκτικό στους εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες και στο χρόνο. Βέβαια και οι άνδρες πρέπει να προφυλάσσονται από τον ήλιο για να αποφύγουν τη φωτογήρανση και την πρόκληση καρκίνου του δέρματος.

Οι άνδρες μπορούν να αντιμετωπίσουν τη λιπαρότητα του δέρματός τους με περιποίηση στο σπίτι και θεραπείες στο ιατρείο (Peelings).

Η ακμή στα αγόρια είναι πιο έντονη συνήθως από ότι στα κορίτσια και πιο συχνά πρέπει να αντιμετωπιστεί με ισοτρετινοίνη (Ακμή – Ισοτρετινοϊνη).

Βοηθητικά στη θεραπεία δρουν τα lasers (Lasers).
Ρυτίδες μετώπου και ματιών μπορούν να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν με Botox (Botox), ενώ οι ρινοπαρειακές ρυτίδες με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος (Εμφυτεύματα).

Ο χρόνος φέρεται καλά στους άνδρες, γιατί το δέρμα τους είναι πιο παχύ και εκκρίνει περισσότερο σμήγμα. Αυτό το κάνει πιο ανθεκτικό στους εξωτερικούς παράγοντες γήρανσης. Ωστόσο και αυτοί μπορούν να περιποιηθούν το δέρμα τους και να βελτιώσουν την εμφάνισή του.
Οι άνδρες με πολύ λιπαρό δέρμα μπορούν να επωφεληθούν από peelings, έτσι ώστε να ελεγχθεί η σμηγματόρροια και να βελτιωθούν οι ατέλειες που προέρχονται από αυτή (γυαλάδα, ρυπαρή οψη, σπυράκια κλπ).

Κηλίδες, θηλώματα (οι αντιαισθητικές «κρεατοελιές» σε λαιμό, μασχάλες κ.α.) και υπερκερατώσεις αντιμετωπίζονται με lasers ή κρυοθεραπεία.

Ρυτίδες μετώπου και ματιών βελτιώνονται με Botox . Στις ρινοπαρειακές και κάτω από τα μάτια στις «σακούλες» μπορεί να εφαρμοστεί υαλουρονικό οξύ.

Τέλος θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο και προάγουν την κολλαγονογένεση (fractional laser, dermarollers) αναστρέφουν τη φωτογήρανση, βελτιώνουν ρυτίδες και σφριγηλότητα. Επίσης επιτυγχάνεται σύσφιξη πόρων και έλεγχος της σμηγματορροιας.
Eνα πολύ συχνό πρόβλημα που απασχολεί τους άνδρες είναι η ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΩΠΕΚΙΑ. Εκτός από την κλασσική αντιμετώπιση με φάρμακα όπως η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη, υπάρχουν λύσεις, όπως η μεσοθεραπεια με τη χρήση τριχοτονωτικών διαλυμάτων ή πλάσματος από τον ορό του αίματος του ασθενούς εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια (PRP). Συνδυαστικά χρησιμοποιούμε dermarollers, ώστε να βοηθήσουμε την εισχώρηση των δραστικών συστατικών στο τριχωτό, αλλα και γιατί εκλύονται από το ίδιο το δέρμα του τριχωτού αυξητικοί παράγοντες που τονώνουν και διεγείρουν τη ρίζα της τρίχας.

Share onShare on Facebook
Facebook