Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις θεραπείες σώματος και η επιστήμη έχει μπει για τα καλά στην υπηρεσία της ομορφιάς. Τα περισσότερα μηχανήματα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα βασίζονται στην τεχνολογία των lasers και των ραδιοσυχνοτήτων (RF).  Λειτουργούν θερμαίνοντας το χόριο και το υπόδερμα με στόχο τη σύσφιξη των ιστών και τη μείωση του μεγέθους και του αριθμού των λιποκυττάρων. Επίσης χρησιμοποιούνται συστήματα με ultrasounds (υπερήχους) και  shockwaves (κρουστικά κύματα) που αποσκοπούν στην ελάττωση του λιπώδους ιστού και τη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Συσκευές όπως το LPG endermologie δρουν κατά κύριο λόγο στη βελτίωση της λεμφικής κυκλοφορίας. Οι θεραπείες γίνονται μια με δύο φορές ανα εβδομάδα κατά περίσταση. Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στις θεραπείες σώματος είναι η κρυολιπόλυση, η οποία κερδίζει σταθερά οπαδούς παγκοσμίως. Σε αυτή τη θεραπεία η ψύξη καταστρέφει τα λιποκύτταρα. Οι θεραπείες γίνονται ανά μήνα.

Μια άλλη διάσημη μεθοδος κατά της κυτταρίτιδας είναι η μεσοθεραπεία. Χρησιμοποιείται κοκτέιλ ουσιών που βελτιώνουν την ποιότητα του συνδετικού ιστού, την αιματική και λεμφική κυκλοφορια και κάνουν λιποδιάλυση. Με μια πολύ λεπτή βελόνα αυτό το μείγμα εγχυεται στο δέρμα και το υποδόριο. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιηθούν παράλληλα και dermarollers που βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. Το ιδανικό είναι η μεσοθεραπεία να γίνεται ανά μια ή δύο εβδομάδες και στα μεσοδιαστήματα να γίνεται θεραπεία με κάποιο μηχάνημα που κάνει λεμφικό μασσάζ και σύσφιξη στο δέρμα.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι εξατομικευμένα και χρειάζονται πολλές συνεδρίες (συνήθως 10) για να επιτύχουμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όπως και συνεδρίες συντήρησης. Επίσης όλα αυτά δεν είναι θεραπείες αδυνατίσματος. Αν έχουμε παραπάνω κιλά θα πρέπει να τα μειώσουμε με διατροφή και γυμναστική και επικουρικά να κάνουμε κάποια θεραπεία σώματος, Τότε θα δούμε πραγματικά καλό αποτέλεσμα.

Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια θεραπεία για την κυτταρίτιδα πρέπει να τη συνδυάσετε με διατροφή και γυμναστική, γιατί έτσι θα αποδώσει περισσότερο. Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να περπατάτε μισή ώρα καθε μέρα. Το κολύμπι βοηθάει πολύ γιατί η τριβή με το νερό κινητοποιεί τη λέμφο. Βγάλτε από τη διατροφή σας επεξεργασμένα προιόντα, όπως λευκό ψωμί και λευκά ζυμαρικά και αντικαταστήστε τα με τρόφιμα ολικής αλέσεως. Κόψτε τη ζάχαρη και περιορίστε στο ελάχιστο τα λιπαρά. Φάτε πρωτείνες , σαλάτες και λαχανικά. Να πίνετε αρκετό νερό. Προσπαθήστε να είστε κοντά στο ιδανικό σας βάρος. Μη συγκρίνετε ποτέ το σώμα σας με το σώμα ηθοποιών και μοντέλων στα περιοδικά, γιατί οι εικόνες που βλέπετε είναι πάντα επεξεργασμένες.  Δείτε το σώμα σας σε φυσικό φως και όχι σε κάθετο φωτισμό από σποτάκια.

 Αποδεχθείτε και αγαπήστε το σώμα σας. Σας αξίζει!

Στο ιατρείο χρησιμοποιείται το σύστημα 3 MAX PLUS το οποίο στοχεύει στη λιποδιάλυση και στη συσφιξη του δέρματος. Αυτό το πετυχαίνει χρησιμοποιώντας υπέρηχο για λιποδιάλυση (cavitation), ραδιοσυχνότητα για σύσφιξη και τεχνολογία για κινητοποίηση της λεμφικής κυκλοφορίας (RF + vacuum).

Χρειάζονται 8-10 θεραπείες (μια ανα εβδομάδα) , αλλά ήδη από τη 2η-3η υπάρχει βελτίωση της περιοχής και απώλεια πόντων.

Μπορεί να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα (Alidya) και ενέσιμη λιπόλυση (Aqualyx)

Τι είναι το ALIDYA
Το ALIDYA είναι ένα ενέσιμο προιόν με CE (τo μόνo εγκεκριμένo ενέσιμo ιατρικό διάλυμα για την κυτταρίτιδα παγκοσμίως) σχεδιασμένο απο τον dr. P.Motolese για τη θεραπεία και βελτίωση των ατελειών του δέρματος οι οποίες αποτελούνται απο μεταβολές στην στοιβάδα του λιπώδους ιστού. Είναι το αποτέλεσμα των πιο πρόσφατων ερευνών στο πεδίο της κυτταρίτιδας. Η δράση του βασίζεται στην επαναστατική υπόθεση για την παθογένεια της κυτταρίτιδας η οποία σχετίζεται με την τοξικότητα του σιδήρου. Η επαναστατική σύνθεση του ALIDYA εξουδετερώνει τη συσσώρευση τοξικών ουσιών (σιδήρου και αιμοσιδηρίνης) η οποία προκαλεί την διόγκωση των λιποκυττάρων και συνεπώς ελαχιστοποιεί το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

 

Η δράση του ALIDYA:

  • Διαλύει και αφαιρεί τοξικά εξωκυτταρικά στοιχεία
  • Αλκαλοποιεί την εξωκυτταρική ουσία
  • Βελτιώνει την οξυγόνωση του ιστού
  • Ρυθμίζει την φυσιολογική λειτουργία των λιποκυττάρων στον υποδόριο λιπώδη ιστό

 

Τι είναι το AQUALYX

Πρόκειται για μια εγκεκριμένη λιποδιαλυτική ουσία που χρησιμοποιείται για την ενέσιμη λιποδιάλυση σε περιοχές με εντοπισμένο λίπος, όπως ψωμάκια, κοιλιά, πλαινά της μέσης, πλάτη κλπ.

Χρησιμοποιώντας ειδική βελόνα και τεχνική εγχύουμε το διάλυμα στο λιπώδη ιστό προκαλώντας νέκρωση των λιποκυττάρων και σταδιακή αποβολή τους από τον οργανισμό. Απαιτούνται 4 θεραπείες, μια ανα μήνα. Μπορεί να προκληθούν εκχυμώσεις (μελανιες) και να υπάρχει οίδημα (πρήξιμο) και ήπιος πόνος στην περιοχή για μερικές ημέρες μετά από τη θεραπεία.

Τα αποτελέσματα είναι πιο θεαματικά αν χρησιμοποιήσουμε παράλληλα και λιποδιαλυτικό υπέρηχο (cavitation).

Share onShare on Facebook
Facebook