ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Η κρυολιπόλυση (coolsculpting) είναι μια μη χειρουργική μέθοδος λιπογλυπτικής σώματος. Παγώνοντας τα λιποκύτταρα που βρίσκονται στον υποδόριο ιστό (δηλαδή κάτω από το δέρμα) δημιουργείται μια ελεγχόμενη τοπική καταστροφή τους. Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω ενός φυσιολογικού βιολογικού τρόπου της «φαγοκυττάρωσης» .

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ TREND

Γιατί είναι μια απλή, μη επεμβατική και ασφαλής διαδικασία. Δεν απαιτείται χειρουργείο ή αναισθησία και ο ασθενής άμεσα επιστρέφει στις δραστηριότητές του. Επίσης τα αποτελέσματά της έχουν τεκμηριωθεί από πολλές κλινικές μελέτες και από τα χιλιάδες περιστατικά που έχουν γίνει παγκοσμίως.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΑ

Τα λιποκύτταρα στο σώμα μας είναι συγκεκριμένα σε  αριθμό. Λειτουργούν ως αποθήκες ενέργειας του οργανισμού. Όταν λαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε για τις καθημερινές μας ανάγκες ο οργανισμός φτιάχνει λίπος και το αποθηκεύει στα λιποκύτταρα. Έτσι όταν παχαίνουμε αποθηκεύεται λίπος σε αυτά με αποτέλεσμα να διογκώνονται χωρίς να αλλάζει ο συνολικός τους αριθμός- το αντίθετο συμβαίνει όταν αδυνατιζουμε. Κατά την κρυολιπόλυση καταστρέφουμε ένα ποσοστό από τα λιποκύτταρα μιας περιοχής (20%-40% σε κάθε θεραπεία) με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο αριθμός τους.  Αυτό έχει σαν αποτελεσμα αν παρουμε έξτρα βάρος να μην «φουσκώσει» η συγκεκριμένη περιοχή. Για αυτό λέμε ότι η κρυολιπόλυση έχει αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ/ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ

Σίγουρα δεν είναι μια μέθοδος για να χάσουμε κιλά. Είναι μια μέθοδος καταπολέμησης του τοπικού πάχους. Άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας μπορεί να ωφεληθούν. Η κοιλίτσα, τα πλαινά «πιασιματάκια», το έξτρα λίπος στο εξωτερικό ή εσωτερικό των μηρών  και στα χέρια είναι ο στόχος. Οι ανάγκες καθενός είναι διαφορετικές , για αυτό πρέπει να γίνεται ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επειδή κινητοποιούμε μια φυσιολογική διαδικασία αποβολής των λιποκυττάρων (τη φαγοκυττάρωση) το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσο, αλλά φαίνεται μετά από μερικές εβδομάδες (4-12 εβδομάδες)

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Συνήθως απαιτείται μια ώρα για κάθε περιοχή.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία συνήθως είναι ανώδυνη. Μπορεί αρχικά να αισθανθείτε ήπια ενόχληση περίπου για 5-10 λεπτά , που όμως στη συνέχεια υποχωρεί, γιατί το δέρμα αναισθητοποιείται όταν παγώνει.

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι περισσότεροι επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους. Μπορεί να παρουσιαστούν στην περιοχή που θεραπεύτηκε ερύθημα (κοκκινίλα), ήπια ευαισθησία, πόνος, οίδημα, εκχύμωση, αίσθημα μουδιάσματος. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να επιμείνουν 2-3 εβδομάδες μετά από τη θεραπεία (το αίσθημα μουδιάσματος είναι αυτό που κρατά περισσότερο- εως και 6 μήνες).

Καλό είναι να προσέχει κανείς τη διατροφή του και να ασκείται ώστε να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ Η ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Σε ανθρώπους που έχουν υπερευαισθησία στο κρύο ή συγκεκριμένες παθήσεις που επιδεινώνονται με το ψύχος (σύνδρομο Raynaud, κνίδωση εκ ψύχους, κρυοσφαιριναιμία, κ.ά)

Δεν εφαρμόζεται κατά την κύηση και τη γαλουχία.

Share onShare on Facebook
Facebook