ΤΑΤΟΥΑΖ

Πριν κάνετε τατουαζ σκεφτείτε το πολύ προσεκτικά. Μην πάρετε την απόφαση επιπόλαια και παρορμητικά. Ειναι κάτι που πιθανά θα το έχετε μια ζωή. Η αφαίρεση με λειζερ είναι λύση, αλλά δυστυχώς σπάνια μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς το τατουάζ. Επίσης είναι ακριβή θεραπεία, συνήθως επώδυνη, απαιτεί πολλές επισκέψεις στο γιατρό σας και μπορεί να αφήσει σημάδια ή αντιαισθητικές ουλές. Όσο πιο πολλά χρώματα έχει και όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο δύσκολα αφαιρείται.

Ποτέ μη γράφετε ονόματα, εκτός εαν είναι των παιδιών σας.

Σκεφτείτε επίσης αν το σχέδιο που κάνετε θα σας αντιπροσωπεύει τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι αποδεκτό από τον οικογενειακό και κοινωνικό σας περίγυρο, δε θα επηρεάσει ευκαιρίες για εύρεση εργασίας.

Πάντα κάντε τα τατουάζ σε επαγγελματίες. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος είναι καθαρός. Βεβαιωθείτε επίσης ότι χρησιμοποιούνται αποστειρωμένα υλικά μιας χρήσης (πχ γάντια, βελόνες, γάζες). Τα χρώματα πρέπει να είναι ειδικά για τατουάζ ,καινούρια και αποστειρωμένα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, αν δεν τηρούνται τα παραπάνω, είναι η μετάδοση σοβαρών ασθενειών όπως τέτανος, ηπατίτιδες και AIDS. Επίσης η μετάδοση δερματικών λοιμώξεων όπως έρπητας και σταφυλόκοκκος.

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δοθούν μετά, ώστε να αποφύγετε επιμόλυνση και να βοηθήσετε να επουλωθεί σωστά το δέρμα σας. Δεν πρέπει να εκτεθείτε στον ήλιο ώσπου να επουλωθεί τελείως η περιοχή του τατουάζ , γι’ αυτό το καλοκαίρι δεν είναι καλή εποχή. Κάντε το 1-2 μήνες πριν από τις διακοπές σας.

Τα μελάνια που χρησιμοποιούνται θεωρούνται ότι δεν προκαλούν αντίδραση στον ιστό, παρόλα αυτά έχουν αναφερθεί αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές οφείλονται κυρίως στο νικέλιο (ένα μέταλλο) που υπάρχει σε ορισμένες χρωστικές. Αν έχετε γνωστές αλλεργίες θα πρέπει να τις αναφέρετε.

Επίσης αν το δέρμα σας έχει την τάση να κάνει χηλοειδή (δηλαδή αντιαισθητικές μεγάλες ουλές μετά απο χειρουργεία ή τραυματισμούς) αποφύγετε τα τατουάζ.

ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΕ ΧΕΝΑ είναι μια καλή λύση για το καλοκαίρι. Κρατάνε 1-3 εβδομάδες, ανάλογα με την περιοχή που γίνονται. Καλύτερα είναι να χρησιμοποιηθεί φυσική χέννα, η οποία έχει σπάνια παρενέργειες. Κάποιες βαφές χέννας είναι εμπλουτισμένες με χρωστικές (silver nitrate, para-phenylenediamine στη μαύρη χέννα, chromium) που μπορεί να προκαλέσουν γενικευμένες ή τοπικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Share onShare on Facebook
Facebook