Στο Hello Fashion που κυκλοφορεί: Lips on fire!

Στο Hello Fashion που κυκλοφορεί:

Lips on fire! Συμβολές για τις αισθητικές θεραπείες στα χείλη για φυσικό αποτέλεσμα!

@restylanegr

@hellofashion_gr

#drriga #askdrriga #impoveyourskin #keepitnatural #justtreatit #mydermatologist #dermatology #befresh #skincare #beconfident #justtreatit! #hellofashion #restylane

 

LIPS ON FIRE

Τα χείλη αποτελούν ένα από τα πιο αισθησιακά χαρακτηριστικά του προσώπου μας.

Τα όμορφα, γεμάτα και αισθησιακά χείλη είναι μια παγκόσμια τάση. Οι θεραπείες για αύξηση του όγκου των χειλιών είναι η πιο συχνή αισθητική επέμβαση στις νεαρές ηλικίες. Αλλά και οι μεγαλύτερες γυναίκες συνειδητοποιούν ότι τα χείλη γερνάνε με την πάροδο του χρόνου (χάνουν τον όγκο τους, ατονεί το περίγραμμά τους, εμφανίζονται περιστοματικές ρυτίδες), οπότε σε ένα φροντισμένο πρόσωπο είναι αναγκαίο να είναι αρμονικά και τα χείλη. Συναντήσαμε την Δρ. Ρήγα Παναγιώτα και έχουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Τι είναι τα dermal filler για τα χείλη;

Είναι ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή των χειλιών. Τα χείλη μας έχουν διαφορετική ανατομία από το υπόλοιπο πρόσωπο και πραγματοποιούν πολλές λειτουργίες. Χαμογελάμε, τρώμε, πίνουμε, φιλάμε!

Είναι μια εξαιρετικά δυναμική περιοχή με μεγάλη κινητικότητα. Τα εξειδικευμένα αυτά εμφυτεύματα σέβονται την ανατομία και τη φυσική εικόνα των χειλιών μας, δίνοντάς μας τα αποτελέσματα που αναζητούμε.

Είναι ασφαλή;

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει στο δέρμα μας, οπότε τα ενέσιμα εμφυτεύματα δεν είναι κάτι ξένο για τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιούνται πάνω από 20 χρόνια σε εκατομμύρια θεραπείες παγκοσμίως. Δύο προϋποθέσεις είναι πολύ σημαντικές για την ασφάλειά τους! Αρχικά η θεραπεία πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό και έπειτα πρέπει να χρησιμοποιούνται υλικά από μεγάλες εταιρείες, με έγκριση από διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, υψηλής ποιότητας, όπως το Restylane Kysse όπως επιλέγω και εγώ! Πρόκειται για μια ιατρική θεραπεία και οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες προκαλούνται από τη λάθος τοποθέτηση και από τα κακής ποιότητας υλικά!

Πονάνε;

Τα χείλη είναι μια ευαίσθητη περιοχή, οπότε είναι απαραίτητη η χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας ή ενέσιμης αναισθησίας. Τα περισσότερα ενέσιμα εμφυτεύματα περιέχουν λιδοκαΐνη, μια αναισθητική ουσία που κάνει πιο ανεκτή την εφαρμογή. Μετά από τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει ήπια ενόχληση για 2-3 ημέρες.

Πόσο διαρκούν;

Το αποτέλεσμα διαρκεί 9 μήνες με 1 χρόνο. Το υαλουρονικό είναι ένα υλικό που απορροφάται από το δέρμα μας και ακριβώς εκεί βρίσκεται και η ασφάλειά του. Γενικώς δε θέλουμε μόνιμα υλικά μέσα στο δέρμα μας, γιατί δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν σε βάθος χρόνου.

Θα έχω φυσικό αποτέλεσμα & φυσική αίσθηση;

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να σεβόμαστε για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα και η αίσθηση. Πρώτα από όλα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα εξειδικευμένο υλικό για την περιοχή των χειλιών που να έχει ελαστικότητα και να γίνεται ένα με τον ιστό. Έτσι τα χείλη μας θα μπορούν να έχουν φυσική κίνηση χωρίς να φαίνεται το υλικό. Η τοποθέτηση του υλικού πρέπει να γίνει στα σωστά σημεία των χειλιών και στο κατάλληλο βάθος με σεβασμό στην λειτουργικότητα της περιοχής. Με αυτές τις προϋποθέσεις η αίσθηση είναι φυσική. Η ομορφιά έχει να κάνει με αναλογίες. Έτσι το πόσο μεγάλα μπορεί να γίνουν τα χείλη μας εξαρτάται από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μας (τα μάτια μας, το μέγεθος της μύτης μας, την απόσταση μεταξύ μύτης και στόματος κλπ.). Επίσης εξαρτάται

και από το αρχικό τους μέγεθος. Πολύ στενά χείλη μπορεί να ενισχυθούν σημαντικά, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμεγαλώσουν. Τα πιο μεγάλα χείλη δεν είναι και πιο όμορφα. Πρέπει να δένουν αρμονικά με το υπόλοιπο πρόσωπο. Επίσης το άνω χείλος θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερο από το κάτω χείλος (1/1,6 – ονομάζεται χρυσή αναλογία).

Για αυτό και πρέπει πάντα να γίνεται θεραπεία και στα δυο χείλη, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και ομοιόμορφο. Στις μεγαλύτερες γυναίκες πρέπει να διορθώνεται και όλη τη περιοχή γύρω από το στόμα, δηλαδή οι ρυτιδούλες στο άνω χείλος, οι γωνίες του στόματος και οι ρυτίδες πικρίας, ώστε να φαίνεται ολοκληρωμένο και αρμονικό το αποτέλεσμα.

Share onShare on Facebook
Facebook