Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Vampire Lift

H νέα αυτή μέθοδος αρχικά εφαρμόστηκε στην τραυματιολογία για την επούλωση εγκαυμάτων: χρησιμοποιήθηκαν ορός και αιμοπετάλια των ίδιων των ασθενών, ώστε να αναγεννηθούν οι ιστοί και να επουλωθούν τα τραύματα. Μετά από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, και με το ίδιο σκεπτικό, η μέθοδος αυτή χρησιμοποιήθηκε στην αντιγήρανση. Πλάσμα και αιμοπετάλια από το ίδιο το άτομο, χρησιμοποιούνται για να αναγεννηθεί το δέρμα.

Πρόκειται για μια μέθοδο απλή, όπου αρχικά γίνεται μια αιμοληψία στο ιατρείο, το αίμα φυγοκεντρείται εκείνη την ώρα μπροστά στον ασθενή και η αυτόλογη μεσοθεραπεία που προκύπτει (δηλαδή το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια) χρησιμοποιείται άμεσα. Επιπλέον, είναι μια μέθοδος χωρίς παρενέργειες και απόλυτα ασφαλής, αφού χρησιμοποιούμε μόνο το αίμα του ίδιου του ατόμου (αυτόλογο δηλαδή υλικό) και καμία χημική εξωγενή ουσία.

Με τη βοήθεια τοπικής αναισθησίας και με πολύ λεπτή βελόνα εγχύονται πλάσμα και ενεργοποιημένα αιμοπετάλια στο δέρμα, τα οποία κινητοποιούν το φυσιολογικό μηχανισμό ανανέωσής του. Είναι μια εξαιρετική θεραπεία για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, ειδικά για την περιοχή των ματιών και τις περιστοματικές ρυτίδες. Εφαρμόζεται με επιτυχία σε ουλές ακμής.

Επίσης, η θεραπεία αυτή μπορεί να συνδυαστεί με fractional lasers ή microneedling και να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα των θεραπειών. Συνήθως απαιτούνται 2-3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων.