Υπεριδρωσία

ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΟΤΟΥΛΙΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ

Η υπεριδρωσία είναι ο ιατρικός όρος που περιγράφει την υπερβολική, πέραν του φυσιολογικού εφίδρωση. Μπορεί να συμβαίνει όλο το χρόνο και να επηρεάζεται από συγκινησιακά ερεθίσματα. Ειδικά η ζέστη του καλοκαιριού, δημιουργεί πολλά προβλήματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας. Φανταστείτε να λερώνονται τα ρούχα από τον ιδρώτα ή να είναι συνέχεια ιδρωμένο το πρόσωπό μας ή να νοτίζονται τα αντικείμενα που πιάνουμε με τα χέρια μας.

Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση που βελτιώνει δραστικά την καθημερινότητά μας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η βοτουλινική τοξίνη λειτουργεί μπλοκάροντας τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των ιδρωτοποιών αδένων. Στην υπεριδρωσία, αυτά είναι υπεραντιδραστικά. Όταν γίνονται ενέσεις με τοξίνη στις περιοχές με την υπεριδρωσία, μειώνεται η δραστηριότητα των νεύρων και κατά συνέπεια η λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων.

Πρόκειται για μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία που μειώνει κατά 80% την εφίδρωση, περίπου για 6 μήνες.

Ενδείκνυται για τις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα, το μέτωπο και το κεφάλι. Αλλά τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται η χρήση του όπου υπάρχει εκσεσημασμένη εφίδρωση στο σώμα , όπως κάτω από το στήθος ή τις μηρογεννητικές πτυχές . Οι περιοχές αυτές, συχνά πάσχουν από μυκητιάσεις, οι οποίες λόγω της εφίδρωσης και της υγρασίας της περιοχής, μπορεί να αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο. Χρησιμοποιούμε τοπική αναισθησία και κρύα επιθέματα για να μουδιάσουμε το δέρμα. Στη συνέχεια, με πολύ λεπτή βελόνα, τοποθετούμε το φάρμακό μας ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, καλύπτοντας όλη τη θεραπευόμενη περιοχή.

Δε χρειάζεται να γίνει κάποια προετοιμασία πριν από τη θεραπεία και αμέσως μετά, μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Από τις πρώτες ημέρες, υπάρχει βελτίωση, αλλά περίπου στις δύο εβδομάδες έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η θεραπεία χρειάζεται επανάληψη, περίπου στους 6 μήνες. Για όσους δεν έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα υπεριδρωσίας, μπορεί η θεραπεία να γίνεται άνοιξη ή καλοκαίρι, που η εφίδρωση επιτείνεται.