Εμμηνόπαυση

Ανάγκη για ενυδάτωση και σύσφιξη

Κατά την εμμηνόπαυση αλλάζουν οι ανάγκες του δέρματος , γιατί παύει η προστατευτική δράση των οιστρογόνων. Το δέρμα έχει μεγαλύτερες ανάγκες σε ενυδάτωση την οποία μπορούμε να την ενισχύσουμε με μεσοθεραπεία.

Επίσης έντονο γίνεται και το φαινόμενο της χαλάρωσης του δέρματος με συνέπεια τη βάθυνση των περιστοματικών και ρινοπαρειακών ρυτίδων, την επιδείνωση στην περιοχή κάτω από τα μάτια (σακούλες, αν υπάρχουν, γίνονται πιο έντονες) και τη χαλάρωση του περιγράμματος και του λαιμού. Αυτά τα προβλήματα βελτιώνονται με θεραπείες που βελτιώνουν το κολλαγόνο και προάγουν την παραγωγή νέου (κολλαγονογένεση). Προτεινόμενες θεραπείες με C02 fractional laser, skin tightening Sciton, Dermaroller, ανάλογα με την περίπτωση.

Επίσης όσο μεγαλώνουμε χάνεται λίπος από το πρόσωπο και αυτό επιτείνει την πτώση και χαλάρωση του. Εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος μπορουν να αποκαταστήσουν τον όγκο που λείπει και να προσφέρουν μια πιο νεανική εμφάνιση (υγρό facelift). Οι παραπάνω θεραπείες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα.